Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Italok

2010.01.06

Szilveszteri vendégváró italok!

 

Alkoholmentes koktélok

 

Gyömölcsös-sárgarépás koktél

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 csésze (0,5L) ananász lé

2 csésze (0,5L) sárgarépa lé

1 érett banán karikára vágva

Csipetnyi frissen őrölt szerecsendió

Jégkása

1,5 literes kancsó, 4 vastag aljú tumbler pohár

Díszítés: egy szelet ananász, banán és sárgarépa

 

Elkészítés: A sárgarépa és ananászlét a banánnal együtt turmixgépbe tesszük.

Simára keverjük, majd hozzáadunk 2 csésze (0,5L) jeget és a szerecsendiót.

Még 10 másodpercig mixeljük, majd tálaljuk.

 

Megjegyzéses: A gyümölcspréselésre használhatunk hagyományos kézi facsarót vagy gyümölcscentrifugát. Az itt említett receptek mindegyike elkészíthető készen vett gyümölcslevekből, ám valóban friss (és vitamindúsabb) koktélokhoz mi magunk is

Elkészíthetjük a hozzávalókat!

 

 

Alkoholos italok

 

Mimósa

 

Hozzávalók:  

12 cl jégbe hűtött pezsgő

5 cl friss narancslé

1,5 cl Orange Curacao

Pezsgőskehely,

Díszítés: narancsspirál(Lime-ból, citromból, vagy grapefruitból is elkészíthetjük.

 

Elkészítés: A Curacaót és a narancslét a pohárba öntjük, majd kiegészítjük a pezsgővel.

 

Megjegyzés: A Champagne-t ajánlom a koktélok készítéséhez, mert íze nem nyomja el

a többi összetevőét.

 

 

Champagne Charlie

 

Hozzávalók:

14 cl jól lehűtött pezsgő

5 cl sárgabarack likőr

pezsgőskehely

Elkészítés: A sárgabarack likőrt a pohárba öntjük, és kiegészítjük a pezsgővel.

 

Narancsos bólé

Hozzávalók:

2 db narancs,

 2 db citrom,

8 cl narancslikőr, 2 üveg vörösbor, 2 üveg pezsgő

Elkészítés: A narancsot és a citromot jól megmossuk, felszeleteljük, a karikákat felezzük vagy negyedeljük. Tegyük üvegtálba. Csepegtessük rá a likőrt, és hűvös helyen lefedve érleljük legalább két órán át. Először adjuk hozzá a bort, keverés után pedig pezsgőt.

 

Téli bólé

Hozzávalók:

40 dkg őszibarackbefőtt, 1 doboz ananászkonzerv, 2 narancs, 1 citrom,

1 dl konyak, 1 dl Triple Sec, 1 l száraz fehérbor, 7 dl száraz pezsgő.

Elkészítés: A barackokat és az ananászt kockára vágjuk, és levükkel együtt bólés tálba öntjük. A gerezdekre szedett narancsokat is a tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a konyakot, a Triple Sec-et, és felöntjük a borral. Jól lehűtjük, majd közvetlenül a fogyasztás előtt hozzáöntjük a pezsgőt.