Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Köretek

2010.01.06

 

 

Mazsolás rizs

 

Hozzávalók:

2 csésze jó minőségű rizs

4 csésze forró víz

5 szem szegfűszeg, kis darab fahéj

1 ek. vaj

1,5 tk. só

3 ek. mazsola

 

Mossuk meg jól a rizst, szűrőbe csepegtessük le. Tegyünk vajat egy edénybe, majd adjunk hozzá kurkumát, szegfűszeget és a vajat. Lassú tűzön kevergetve pirítsuk 1-2 percig.

Keverjük hozzá a rizst a mazsolát és a sót. Pirítsuk együtt 2-3 percig. Majd öntsük rá a forró vizet. Forraljuk fel. Ha a víz már lefőtt, de még nem teljesen puha a rizs, akkor még kb.20 percig, pároljuk a sütőben, amíg megpuhul.