Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karcsúsító fogások

2010.01.08

 

 

 

 

Karcsúsító finomságok

 

 

Brokkolisaláta

 

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 5 dkg darált dió, 2 dl kefír, 5 dkg sovány sajt, só, törött bors, csipetnyi szódabikarbóna.

 

A brokkolit szódabikarbónás, sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, üvegtálba rakom. A kefírt elkeverem a reszelt sajttal, darált dióval, sóval és borssal ízesítem.

A brokkolira öntöm, összeforgatom, és tálalásig behűtöm.

 

Fűszeres tőkehal burgonyával

 

Hozzávalók: 30 dkg burgonya, 50 dkg tőkehal, 6 dkg margarin, 2 dl natúr joghurt, 1 közepes vöröshagyma, 1 chili paprika, 1 teáskanál koriander, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 evőkanál paradicsompüré,

Friss petrezselyem zöld, só

 

A burgonyát meghámozom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm. Egy lábosban felolvasztom a margarint, beleszórom a felaprított hagymát, a karikára vágott chilit, és  üregesre párolom. Hozzáadom a paradicsompürét, koriandert, köményt és a kurkumát, majd folyamatosan kevergetve egy percig hevítem. Ráöntöm a megfőtt, leszűrt burgonyát és a joghurtot. Elkeverem és pár percig rotyogtatom. Beleteszem a tőkehalfilét, picit megsózom és addig főzöm amíg a hal megpuhul. Apróra vágott friss petrezselyemmel meghintem.

 

Kukoricás gombasaláta

 

Hozzávalók: 25 dkg konzervgomba, 10 dkg konzervkukorica, 2 dl joghurt, 1 dl 12%-os tejföl, 1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál bazsalikom

 

A gombáról leöntöm a levét, felszeletelem, a hagymát felkarikázom. A tejfölt összekeverem a joghurttal, a citromlével és a bazsalikommal. Hozzáadom a gombát, a lecsepegtetett kukoricát és a hagymát. Néhány órára hűtőbe teszem és tálalom.

 

Paradicsomos-kukoricás gombasaláta

 

Hozzávalók: 30 dkg gomba, 30 dkg paradicsom, 4 paprika, 10 dkg kukorica, 20 dkg paradicsompüré, 1 evőkanál ecet, babérlevél, 1 mokkáskanál oregano, fél mokkáskanál curry, 1 mokkáskanál majoránna, só

 

A megtisztított gombát vékony szeletekre vágom. Enyhén sós, ecetes, babérleveles vízben 12-15 percig főzöm, majd kihűtöm. A paradicsomot felkockázom és ráöntöm a paradicsompürét.

A kicsumázott paprikát karikára vágom és hozzáadom a kukoricával együtt. Megszórom curryvel, majorannával, oregánoval, majd az egészet elkeverem és egy órára hűtőbe, teszem.