Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyümölcssaláták

2010.01.08

 

 

 

 

Grapefruit saláta

 

Hozzávalók: 30dkg sárgarépa, 2 db grapefruit, 2 nagyobb alma, 8 dkg méz, 1 citrom, csipetnyi gyömbér és szárított rozmaring

 

A grapefruitot meghámozom a fehér burkát, eltávolítom a húsát kockára, vágom. A sárgarépát meghámozom és a megtisztított almával, együtt lereszelem. A mézet a citrom levével kikeverem, ízesítem az őrölt gyömbérrel és belemorzsolom a rozmaringot. A grapefruit kockákat összekeverem a reszelt répával és almával, meglocsolom a mézes öntettel.  Tálalás előtt érdemes néhány órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek!

 

Tipp: készítheted piros grapefruittal is az egy picit édesebb!

 

Őszi gyümölcssaláta

 

Hozzávalók: 25 dkg fehér csemegeszőlő, 25 dkg piros csemegeszőlő, 8 dkg dióbél, 3ek. Citromlé, 0,5 dl édes fehérbor, 3 evőkanál méz

 

A szőlőket megmosom, leszemezem. A citromlevét összekeverem a mézzel és a fehérborral. A szőlőszemeket és a dióbelet egy tálba teszem, meglocsolom a boros-mézes öntettel, néhány szem csipkebogyóval még finomabb lesz az íze.

Tejszínhabbal tálalva, isteni!

 

Téli narancssaláta datolyával

 

Hozzávalók: 4 narancs, 12 dkg aszalt datolya, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslikőr, 4 dkg durvára vágott mandula

 

A narancsokat, megmosom, meghámozom és a fehér részeket eltávolítom, és a húsát kockára vágom. A datolyát ki magozom (ha kissé száraz lenne, kevés citromlével ízesített vízben felfőzöm). A narancskockákat összekeverem a datolyával, meghintem porcukorral, citromlével és narancslikőr öntök hozzá.

Tálalás előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek!

 

Trópusi gyümölcssaláta

 

Hozzávalók: 2 édes narancs, 2 banán, 2 kivi, 1 db mangó (vagy ananász), 1 citrom leve, 4 evőkanál méz, 4 dl natúr joghurt, 0,5 dl narancsszörp, 8 dkg pisztácia

 

A narancsot, kivit, mangót meg tisztítom, és húsukat apróra kockázom. A banán héját lehúzom, majd karikára vágom. A gyümölcs darabokat összekeverem, citromlevet adok hozzá és lehűtöm. A joghurtot simára keverem a mézzel és a narancsszörppel.

Tálaláskor a gyümölcssalátát, kis tálkákba szedem a pisztácia maggal, meghintem és az ízesített joghurtos öntettel tálalom.